Una cursa per la cohesió social al Besòs

Victòria Oliveres
16/5/2017

Aquest dissabte la Rambla Prim s’ha omplert d’alumnes de les escoles del barri del Besòs-Maresme i les seves famílies en una jornada per promocionar l’esport i la vida saludable. Els nois i noies més grans han corregut una cursa de 800 metres amb altres nens del seu curs de diversos centres educatius. Els alumnes de cursos inferiors han corregut 500, 200 o 50 metres, depenent de la seva edat.

“És com una festa del barri que es fa cada any”, explica la Clàudia, que fa 6è de Primària. En aquest esdeveniment hi han participat 750 alumnes d’infantil i primària de 7 escoles: Concepción Arenal, Sant Gabriel, Prim, Sagrat Cor, Miró, Santa Maria dels Apòstols i Eduard Marquina.

Al capdavant de tot aquest muntatge hi ha David Martin, director de l’escola Eduard Marquina, que fa cinc anys va pensar que “seria bona idea fer una activitat al barri on tothom pogués participar”. Per ell, la cursa “és un esdeveniment que va més enllà de l’esport, és un espai de convivència, d’ús de l’espai públic i de trobada de totes les cultures que conviuen al barri”.

A l’organització hi participen voluntaris de la comunitat educativa però també de diverses entitats, exalumnes i veïns. Des d’El Cau del Besòs, ajuden en el muntatge i desmuntatge i també durant el desenvolupament del matí. La Sandra Vicens, cap d’aquest agrupament, creu que la cursa “fa que el barri es vegi actiu, encara que a vegades no ho sembli”. Explica que a ella quan anava a l’escola li hagués agradat que es fes una trobada com aquesta. “És una iniciativa molt positiva”, i no només pels infants, ja que fomenta l’esforç, el civisme i els hàbits de vida saludable.

A més, aquest any s’ha fet un “frutellón” saludable: s’han repartit 2000 racions de fruita entre els participants i el públic. Alhora hi havia estands al voltant de la improvisada pista de carreres per sensibilitzar sobre la importància de seguir un estil de vida sa. La cursa compta amb el suport del pla de barris, l’Agència de Salut Pública, la Taula de Salut Comunitària i el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Martin, tot i reconèixer que l’organització d’aquesta jornada els porta molta feina logística, expressa la voluntat de seguir “fent sortir la gent al carrer” i ampliar amb més escoles, escoles d’educació especial i a la llarga, potser, també amb la participació d’alumnes de secundària.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión