32 curts per canviar la mirada sobre la diversitat sexual i de gènere fets a l’escola

Més de 1.300 alumnes han realitzat vídeos amb tauletes tàctils i mòbils a l’edició del Barcelona Aula Mòbil d’enguany, que ha posat el focus en la sexualitat i els rols de gènere

Redacció - educa.Barcelona
2/6/2017
Enlarge

Casos de “bullying” homofòbic i transfòbic, rebuig a les nenes que volen jugar a futbol o als nens a qui els hi agrada ballar… Són situacions que es donen a vegades dins els centres escolars i ara també exemples d’algunes de les històries que retraten els 32 curts de l’edició del Barcelona Aula Mòbil d’enguany, centrada en la diversitat sexual i de gènere.

Hi han participat més de 1.300 alumnes de 6è de Primària fins a 4t d’ESO de 32 centres educatius, que han realitzat diversos vídeos amb tauletes tàctils i mòbils. Dilluns van poder veure projectada una selecció dels seus curts a la Filmoteca de Catalunya.

Aquest programa, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), vol ensenyar als “nadius digitals” a fer un ús responsable de les noves tecnologies i a saber interpretar el llenguatge audiovisual. D’aquesta manera vol fer-los conscients de la incidència que poden tenir els mòbils en la societat i, alhora, del seu potencial educatiu.

Durant el curs, els alumnes han fet sessions de guió, producció, rodatge i postproducció tant amb els seus professors com amb monitors especialitzats del programa. També es va fer una jornada de formació del professorat per l’alfabetització digital i es va fer arribar material didàctic, també sobre la temàtica a tractar.

Aquí podeu veure una llista de reproducció amb 32 curts dels diferents centres:

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión