3 casos d’alumnes mediadors per combatre els conflictes escolars

Victòria Oliveres
22/6/2017

“Abans, a Primària, a mi es ficaven molt i em vaig dir que això no podia ser”. L’Emmanuel ara és voluntari al servei de mediació del seu institut, com molts altres alumnes arreu de centres de la ciutat que s’ocupen de gestionar els conflictes d’igual a igual, és a dir, entre els mateixos companys.

L’institut Doctor Puigvert (Sant Andreu), el Guineueta (Nou Barris) i el Salvador Espriu (Sant Martí) tenen equips de mediadors d’alumnes. En tots ells durant aquest curs s’han fet al voltant de la vintena de mediacions relacionades amb baralles, petits robatoris, bullying i també assetjament per les xarxes socials, el que asseguren que és un comú denominador de gairebé tots els problemes que troben.

Per millorar en la detecció de conflictes, alguns instituts tenen en marxa també el programa “Tutoria entre iguals” (TEI). Alumnes de cursos superiors fan de guies o padrins dels alumnes que acaben d’entrar al centre i poden estar més perduts, els seus fillols. Aquestes parelles ajuden en la prevenció i detecció molt més precoç dels problemes que, inevitablement, sorgeixen a les petites societats de dins els instituts.

Escriu la teva opinió

  • Anny Maestri Williams

    Felicitats per aquesta iniciativa! Crec que és un exemple pràctic del. Poder del GRUP, DELS IGUALS, en la prevenció de conductes de risc. I de la funció del grup com a factor protector.
    Estaria molt bé que aquesta iniciativa es pogués extendre també als cicles inicial, mitjà i superior d’educació primària. On s’inicien moltes de les conductes de risc que a frec te’n la convivència escolar

    26 Juny, 2017

Escribe tu opinión