Inici de curs a la bressol: adaptació en família

Sandra Vicente
26/9/2017

El primer dia d’escola és un dia de nervis per a tothom, per als nens i nenes, les famílies i els i les mestres. Però encara ho és més quan es tracta del primer dia d’escola bressol. És la primera vegada que l’infant es queda tot sol i molts dubtes assalten els caps de les famílies: “s’adaptarà bé? Plorarà? Ens trobarà a faltar?”. Per això, el procés d’adaptació  és indispensable per a una entrada suau i agradable en aquest nou entorn.

Moltes són les escoles bressol que no s’esperen a que comenci el curs per a preparar les famílies, com l’EBM Les Quatre Torres que organitza trobades amb les famílies novelles una setmana abans de començar.

Però no només el primer dia dels més menuts és important. La transició a nous espais i companys dels nens i nenes que es van fent grans també s’ha de tenir en compte. Per això, centres com l’EBM Londres fan una trobada durant les vacances per a veure poc a poc quins canvis hi haurà aquest curs.

Però, què passa quan les classes ja han començat? La presència de les famílies durant els primers dies i la seva marxa progressiva del centre és clau. D’això en parla l’EBM La Filadora, que explica que el procés d’adaptació es decideix conjuntament entre famílies, educadores i infants.

Escriu la teva opinió

 • Sara Manchado

  Molt contenta de veure com s’estan fent les coses que són importants pels infants. Estaria be que aquesta manera s’estengués a totes les escoles. Un acolliment respectuós i que els adults deixin les seves pors d’obrir les portes i els cors a totes les famílies, ja que elles són els primers educadors dels seus fills i filles.
  M’ha agradat sentir aquestes veus que respecten, acollen, estimen….
  Gràcies per fer-ho possible i donar-lo a conèixer.

  Sara Manchado. mestra i psicomotricista

  6 Octubre, 2017
 • Conxa

  Estaria bé que tothom tingue aquesta obció no totes tenen tant respecte per aquets proces que es tant important per els infants com per les famílies.

  26 Setembre, 2017

Escribe tu opinión