Saló de l’Ensenyament: més espai amb focus a l’ocupació juvenil i l’assessorament personalitzat

Enguany el Saló, que se celebrarà del 14 al 18 de març, creix en un 50%, amb més de 300 expositors. Destaquen les noves activitats d’orientació interactiva i personalitzada, així com el nou Saló de l’Ocupació Juvenil, organitzat per Barcelona Activa i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la ciutat

Sandra Vicente
7/3/2018
Enlarge
Un jove al Saló de l'Ensenyament de l'any passat

Comença el compte enrere per a que el Saló de l’Ensenyament obri les portes. De dimecres 14 a diumenge 18 la Fira de Barcelona acollirà 300 expositors de diversos estudis i sortides professionals al que serà el Saló més gran dels últims anys. Amb un augment del 50% de superfície, el Saló de l’Ensenyament comptarà també amb l’espai Futura, amb ofertes de màsters i postgraus i una novetat d’enguany: El Saló de l’Ocupació Juvenil, organitzat per Barcelona Activa i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la ciutat.

Aquest Saló de l’Ensenyament focalitza en serveis d’assessorament individualitzat i personalitzat, liderats per professionals de la psicologia, la pedagogia i la psicopedagogia. A més, es donaran diverses visites guiades. També destaquen les xerrades informatives i els tallers ‘EP!’ per a joves i famílies per a assessorar-los en el procés de tria dels estudis superiors. Una novetat, respecte l’assessorament personalitzat és l’activitat ‘El Repte de Decidir’. Amb un component interactiu, aquest espai en forma d’Scape Room potencia l’autoconeixement i la pressa de decisions per a realitzar una bona tria en l’itinerari formatiu.

Més enllà dels espais tradicionals en que totes les universitats, espais formatius, instituts d’idiomes i demés exposen la seva oferta formativa -així com un espai en què l’AGAUR explicarà i assessorarà sobre beques i ajuts- el Saló té la intenció explícita de fomentar vocacions científiques a través del Pla STEMcat, focalitzat en Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en el que participen els departaments d’Ensenyament, Presidència i Empresa i Coneixement.

La tecnologia també tindrà molt protagonisme en aquest Saló, que comptarà amb una Aula de Tecnologies Multimèdia, on hi haurà activitats relacionades amb la realitat virtual, la fotografia digital o els videojocs. Per altra banda, Ensenyament també focalitzarà en els estudis de Formació Professional, els Programes de Formació i Inserció (PFI) i els ensenyaments artístics i esportius.

El Saló de l’Ocupació Juvenil, la novetat de l’edició d’enguany

El Saló de l’Ocupació és una de les novetats més destacades: Orientada a joves d’entre 16 i 35 anys de la ciutat, vol contribuir a reduir la precarietat i l’atur juvenil. Així, de dijous a dissabte, hi haurà set espais diferents on s’exposaran els recursos i serveis públics existents que assisteixen en la cerca de feina per tots els joves, tant els que estan en situacions vulnerables com els que estan altament qualificats.

Des d’activitats relacionades amb el tercer sector, fins a l’emprenedoria passant per assessorament en drets i deures laborals, aquest Saló de l’Ocupació Juvenil ocuparà part del Palau 2. També annex al Saló de l’Ensenyament, Futura se situarà al Palau 5 per a celebrar la seva dinovena edició, amb una seixantena d’expositors. En aquest espai, hi haurà universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col·legis professionals que informaran sobre ofertes de màster i postgrau a Catalunya, Espanya i l’estranger.

La presència de l’exèrcit, un any més, en el punt de mira

Com ha succeït en adicions anteriors del Saló de l’Ensenyament, la campanya Desmilitaritzem l’Educació ha denunciat la presència de l’exèrcit a la Fira de Barcelona. La campanya argumenta que la presència d’aquest cos a l’espai “provoca l’acceptació de la cultura de guerra com a cultura política dels nostres temps”. Així, els impulsors de la campanya han difós a les xarxes socials una butlleta demanant que els ciutadans truquin al Saló denunciant la presència de l’exèrcit.

L’any passat, la Campanya va precintar l’espai que ocupava l’exèrcit a la que era la 28ª edició del Saló de l’Ensenyament, denunciant la seva presència, com anys anteriors.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión