Barcelona acollirà al 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa

La capital catalana serà la seu de la 32a edició de la conferència de l’European Association for International Education, un esdeveniment que l'any passat va aplegar 6.000 persones de 95 països.

Redacció - educa.Barcelona
13/9/2018
Enlarge
La delegació catalana davant del CERN | Foto: Secretaria d'Universitats i Recerca

Barcelona acollirà al 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa, que cada setembre aplega al voltant de 6.000 professionals, de més 600 organitzacions procedents de prop d’un centenar de països d’arreu del món. L’anunci de la capital catalana com a seu de la 32a edició de la conferència anual de l’European Association for International Education (EAIE) es va fer dimecres a Ginebra, on el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, es va reunir amb responsables de l’EAIE per traçar les línies mestres de l’edició en què el sistema universitari de Catalunya serà l’amfitrió.

Fundat el 1989, l’EAIE és una organització sense ànim de lucre per a la internacionalització de la formació superior i l’intercanvi entre organitzacions i institucions, de la qual formen part un munt d’universitats i instituts de recerca majoritàriament europeus. A la conferència de 2017, que va tenir lloc a Sevilla, hi van assistir 6.000 persones de 95 països.

dirigida pels membres que presta serveis a persones que participen activament en la internacionalització de les seves institucions a través d’una combinació de formació, conferències i adquisició i compartició de coneixements. Proporcionem als professionals acadèmics i no acadèmics les millors pràctiques i solucions viables als reptes d’internacionalització i proporcionen una plataforma d’intercanvi estratègic. Ens associem amb organitzacions i institucions clau d’interès per promoure els nostres interessos de pertinença i avançar en l’educació superior internacional a Europa i la resta del món.

Grau va destacar la importància que Catalunya aculli aquesta prestigiosa fira ja consolidada com un gran aparador dels sistemes universitaris mundials. “És una oportunitat única per fer encara més visible la bona feina de les nostres institucions, alhora que es fa l’esdeveniment més accessible a tota la nostra comunitat universitària”, va afegir.

Les 12 universitats, l’ACUP i el CIC

El secretari d’Universitats i Recerca va visitar la delegació catalana que participa fins avui a l’EAIE Ginebra 2018 i que està formada per representants de les 12 universitats catalanes, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Així, va poder conèixer de primera mà la tasca de difusió del sistema universitari català que fan els responsables d’internacionalització de les diferents institucions, tant a través de l’estand que Catalunya té al recinte firal com gràcies a la seva participació en les activitats que organitza l’EIAE i que els posa en contacte amb els seus homòlegs d’arreu del món.

Catalunya participa per desè any consecutiu en la fira organitzada per l’EAIE amb la finalitat de poder intercanviar idees i adquirir informació, tant de les novetats en programes de mobilitat internacional com de millors pràctiques en l’àmbit universitari internacional. Així mateix, la delegació catalana és present en els múltiples debats que giren al voltant de qüestions cabdals en la vesant internacional de l’educació superior com ara la mobilitat, el partenariat, els refugiats o les experiències d’estudiants.

El secretari d’Universitats i Recerca va aprofitar la visita a Ginebra per desplaçar-se fins al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN), on va visitar les instal·lacions d’aquest laboratori de física nuclear on s’ha construït l’accelerador de partícules més gran del món. També es va trobar amb investigadors catalans que realitzen les seves recerques al CERN.

Grau va insistir en què la presència en fires i organismes internacionals, l’establiment d’acords i convenis amb institucions estrangeres, el desenvolupament de projectes conjunts, així com la mobilitat d’estudiants, professors i investigadors “no únicament contribueix a l’enriquiment del sistema de coneixement i innovació de Catalunya, sinó també al prestigi internacional del nostre país”.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión