Vint-i-quatre anys exercint el dret de participació dels infants

Victòria Oliveres
3/4/2019

“La ciutat necessita els seus ciutadans, també d’aquells que encara no poden votar”, diu José Cano, cap del programa de ciutadania i educació de l’IMEB. Per això, fa vint-i-quatre anys que l’Ajuntament de Barcelona organitza l’audiència pública dels nois i noies, un projecte educatiu i participatiu que posa en contacte alumnes de tota la ciutat per debatre i fer propostes de millora al voltant d’una temàtica.

El tema escollit enguany ha estat “Barcelona, ciutat de pau” i els més de 1.500 alumnes participants han treballat durant tot el curs per redactar diferents manifestos. Se’n fa un a cada districte i un general de ciutat que s’entregarà a l’alcaldessa en un acte al Saló de Cent durant aquest mes. De moment, un grup de representants dels nois i noies ja va sol·licitar formalment al registre l’audiència amb Ada Colau.

Marina Caireta, de l’escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, explica que els alumnes s’han preparat en tres fases abans d’arribar a les conclusions finals que es recullen en el manifest. “En una primera part clarifiquem què entenem per pau, i la pau en aquest sentit de justícia global; després ens hem plantejat què fem les persones i les entitats a Barcelona per la pau; i finalment què fa l’ajuntament per la pau i què li podem proposar”.

Tot el que es reculli en el manifest final no es perdrà de vista. Una comissió de seguiment formada per infants voluntaris buscarà que la implicació de tots ells pugui tenir continuïtat. José Cano diu que la tasca d’aquesta comissió és vigilar que “la resposta raonada que pugui donar l’ajuntament pugui després acabar-se implementant en temes concrets i en accions concretes”.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión