Creadores i alumnes aliades per l’art contemporani

Victòria Oliveres
9/5/2019

Ja fa deu anys que diversos artistes contemporanis entren als instituts de la ciutat de la mà d’En Residència. La seva idea principal és que, durant tot un curs, creadors i alumnes desenvolupin una obra pensada per ser duta terme conjuntament – des de la concepció fins a la realització. D’aquesta manera, es vol lluitar contra les desigualtats culturals a Barcelona.

Aquest programa, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona, i ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, vol propiciar el contacte entre l’art contemporani i els adolescents, crear i ampliar interseccions entre els sistemes educatiu i cultural i contribuir a la transformació educativa de tots els qui hi participen.

També hi ha catorze equips de mediació, experts en les interseccions entre cultura i educació, que s’encarreguen del comissariat, és a dir, de proposar els creadors, i de les funcions de coordinació global de cada residència. A més, els processos de reflexió, anàlisi i creació de totes les residències, que enguany arriben a les 24 arreu de Barcelona, són reflectits pels mateixos alumnes i professors als blogs d’En Residència.

Les obres creades durant les edicions anteriors es poden trobar a l’exposició “Aquí hem trobat un espai per pensar”, a la Fabra i Coats, fins al juliol. Les d’enguany, s’aniran presentant a diferents punts de la ciutat al llarg dels mesos de maig i juny.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión