Patis oberts al barri: quan la comunitat fa seva l’escola

Sandra Vicente
7/2/2018

“Els patis són espais d’oportunitats”. Així ho considera Pilar Lleonart,  cap del Servei d’Acció Territorial d’Educació, de la direcció de Promoció Educativa de l’IMEB, el servei de l’Ajuntament de Barcelona que està darrera del projecte Patis Oberts al Barri. Es tracta d’una iniciativa amb més de 12 anys de vida que pretén obrir els patis a la comunitat del barri més enllà de l’horari escolar.

Visitem tres patis, el de l’escola Poble-Sec, l’escola Carlit i l’escola Ramon Llull, en diferents horaris i moments del cap de setmana. Tres centres diferents que mostren diversos usuaris i diverses dinàmiques; al Poble-Sec, escola en el cor d’un barri amb molta diversitat cultural, els usuaris s’uneixen a través de l’esport. Ja siguin classes d’atletisme, partits organitzats o espontanis, el pati sempre acull una activitat esportiva que genera llaços entre els adolescents que hi acudeixen.

Pel que fa a les dues escoles de l’Eixample, l’escola Ramon Llull destaca per la seva gran diversitat d’activitats. Un pati obert que compta amb la col·laboració de l’escola pel que fa a la difusió i la cessió d’espais, que organitza des d’assajos de balls peruans tradicionals, fins a activitats esportives, passant per classes de rus. Per altra banda, l’escola Carlit acull moltes famílies que van a passar una estona de cap de setmana amb les criatures, tot relacionant-se amb altres veïns i veïnes mentre la canalla juga lliurement o assisteix a les dinamitzacions proposades pels monitors i monitores.

Escriu la teva opinió

Escribe tu opinión